A KACSÁS HORGÁSZTÓ HÁZIRENDJE

2017.

1. A horgászatot megkezdeni csak érvényes állami jeggyel és érvényes területi jeggyel (éves vagy napijegy) lehet megkezdeni. Az állami engedélyeket a halőrházban kötelező leadni, a horgászat végeztével halak mérlegelése és jegyzése után kapható csak vissza.

2. Az autókat kérjük a parkolóban hagyni! A horgászállásokat autóval nem lehet megközelíteni. Kerékpárokat be lehet vinni a horgászállásra, de csak úgy, hogy az a közlekedést nem akadályozhatja. Horgászat végeztével ugyanolyan ellenőrzés köteles mint a gépjármű!

3. Horgászni két bottal, botonként maximum 1 horoggal lehet! Sporthorgászoknak kötelezően csak szakáll nélküli horoggal és maximum 4-es méretű lehet a horog!

4. A horgászállásokat a számozástól balra foglaljuk el, lehetőleg a két jelzőtábla közepénél! Nem a táblánál kell leülni!

5. 1 napijegy, 1 horgászállás elfoglalására jogosít! A kijelölt dobásirányokat tartsuk be, ha az nem egyértelmű, kérje a halőr segítségét!

6. Etetni csak a horgászállásról, partról lehetséges. Kutya és macskatápot használni TILOS! Penészes, poshadt, rothadt kukoricával és etetőanyaggal horgászni tilos. Az erjsztett magvakat a halőr ellenőrizheti és minőségi kifogás esetén megtilthatja annak használatát. 

7. Ponty matrac és fertőtlenítő valamint merítő háló használata kötelező! Matrac és fertőtlenítő elérhető a halőrházban! Ezen felszerelések nélkül a horgászatot megkezdeni TILOS! A halak visszahelyezése NEM DOBVA, EJTVE, HANEM A PONTYMATRACCAL történjen!

8. Haltartóból halat cserélgetni szigorúan TILOS! Azonnali kitiltás jár érte! Csak azt a halat tegye a haltartóba amit mindenképpen szeretne hazavinni!

9. 4 kg-nál nagyobb halat elvinni a területről TILOS! Minden nagy méretű hal RFID csippel van ellátva! A lopási kísérlet is büntető feljelentést von maga után, valamint automatikus kitiltást! A 4 kg-os súlyhatár afrikai harcsára nem vonatkozik!

10. Ragadozó halat elvinni (afrikai harcsa kivételével) TILOS!

11. Ha a horgot a hal mélyre nyelte, ne próbáljuk meg mindenáron eltávoítani! Az előkét vágjuk el és úgy engedjük vissza a halat!

12. A hallal történő nem megfelelő bánásmód először figyelmeztetést, másodszor kitiltást vonhat maga után!

13. Drótelőkét használni csak pergetéshez lehet! 

14. Éjszakai horgászat során halat elrakni/elvinni TILOS!

15. Éjszakai horgászat során látogatók csak kapu zárásig fogadhatók! A nappali horgászat végeztével a kaput bezárjuk és csak reggel nyitáskor lehet elhagyni a tavat!

16. Éjszakai horgászat során mindenki köteles megvilágítani, láthatóvá tenni a horgászhelyét.

17. A horgászfelszereléstől eltávolodni maximum 5 métert lehet. Amennyiben ennél távolabb kíván menni (mosdó) a készségeket ki kell venni a vízből! 

18. Az elektromos kapásjelzőket kérjük a leghalkabb módba állítani, hogy ne zavarjuk a környezetünket!

19. A horgászállásokat tisztán, szemétmentesen kell hátrahagyni! Cigaretta csikket a hamuzókba gyűjteni!

20. Gyerekekre kérjük fokozottan ügyeljenek!

21. A szalonnasütő helyeket mindenki a saját felelősségére használja! Bárminemű balesetért a tógazda nem felel!

22. KAMERÁVAL MEGFIGYELT TERÜLET! A kamerák babrálása, letakarása figyelmeztetés nélküli, azonnal kitiltással jár!

23. A horgászat befejeztével az aktuális halőr átnézheti az autójukat, és annak tartalmát. Kérjük ne érezze magát megsértve emiatt!

24. A napijegy megvásárlásával automatikusan elfogadja a horgászrendet!

25. Amennyiben a házirendünk az Ön szemléletével ellentétes, kérjük, hogy NE vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Az évközbeni szabálymódosítás jogát fenntartjuk!

Jó szórakozást és kellemes időtöltést!

 

   

Bejelentkezés