KACSÁS-INFÓ  

   

Kérjük támogasson minket adója 1%-ával : 19861425-1-15  

   

Támogatások  

fejezetet irányító szerv:

Alapkezelő támogató: 

NEA-MA-19-EG-0403

   

Kedves Horgásztársak!

Napiszinten felmerülő kérdés, hogy „Mikor nyit a Kacsás?”. Erre sajnos már csak azt a választ tudjuk adni, hogy idén már nem fog kinyitni. Ennek oka az, hogy a tóban lévő halállomány az üzemeltető tulajdona és amíg az a tóban van, nem tudjuk birtokba venni a területet. Szekeres Sándor nem volt hajlandó tavasszal lehalászni a tavat, hanem mindenképpen el akarta adni az Egyesületnek a halakat. Először 2,8 millió forintot kért érte, később lement 2 millió alá. Ez az összeg még mindig sokkal nagyobb, mint amit tudna- és akarna kifizetni az Egyesület. A februári Közgyűlés úgy határozott, hogy maximum 300 ezer forintot fizethetünk a halakért.

Szekeres tervei szerint ősszel lehalászást végez, így a jövő évre kerülne vissza a birtokjog (nem tulajdonjog!) az Egyesülethez. Mivel ebben nem lehetünk biztosak, ezért jogi lépéseket tettünk a birtokjog visszaszerzésére.

Sokan nincsenek tisztában a jogi helyzettel, ezért megpróbálom itt, most, röviden és érthetően elmagyarázni: a tó tulajdonjoga az Egyesületé. Birtokjoga a bérleti szerződés értelmében Szekeres Sándornak van. Az Egyesület bár felmondta fele a szerződést, ő ezt a felmondást nem fogadta el. Így a szerződés továbbra is élő, a birtokjog az övé. A „birtokvédelem” nevű törvény a bérlőt védi, nem a tulajdonost (sokszor felmerülő kérdés). Mivel Szekeres megszegte a szerződésben foglaltakat, a jogos felmondásunknak így is csak bírósági úton tudunk érvényt szerezni.

az Elnökség nevében
Fejes László Ádám
elnök

   

Bejelentkezés