KACSÁS-INFÓ  

   

Kérjük támogasson minket adója 1%-ával : 19861425-1-15  

   

Támogatások  

fejezetet irányító szerv:

Alapkezelő támogató: 

NEA-MA-19-EG-0403

   

Egyesületünk idén is - a nehézségek ellenére is - megtartotta a gyermeknapi horgászversenyét. Egy rosszindulatú vállalkozó miatt nem tudtuk a Kacsáson megrendezni. A tiszalöki Új Élet Horgász Egyesület felajánlotta a Kenyérgyári holtágat a rendezvény lebonyolítására. Köszönet érte nekik! 

Az időjárás is ellenünk dolgozott. 3 nappal a verseny előtt a Tisza kiáradt és víz teljesen elöntötte a partot. Szerencsére a verseny napjára visszahúzódott annyira, hogy sikerült megfelelő számú horgászhelyet kijelölni.

Az előzetesen bejelentkezett 23 gyermekből csak 10-en jöttek el végül. Sokan az áradás miatt, páran a versenyszabályzat miatt maradtak otthon (szülőkkel horgászó gyermekek már nem szeretnek spiccbottal horgászni). Így viszont szinte családias, piknikes hangulat volt a holtág partján. Néhány gyermeknek nem volt megfelelő felszerelése, azoknak az Egyesület biztosított minden kelléket. Kiosztásra kerültek az előre elkészített etetőanyagok, és a csalizó csontkukacok is. 

Mindenki szépen fogta a halakat. Összesen 205 db halat, közel 13 kg súlyban sikerült fogniuk! A felsősök győztese 36 db halat fogott 2 kg összsúllyal,  az alsósok győztesénél meg 28 db hal volt szintén közel 2 kg összsúllyal. Mindkét kategóriában szoros volt a verseny a 2. és a 3. helyért, mindkét esetben azonos darabszámú fogás volt, minimális súlybeli eltéréssel. Zömében törpeharcsa jelentkezett, de volt pár szép keszeg is a terítéken. Minden gyermek nagyon ügyesen, kitartóan, fegyelmezetten horgászott.

A verseny díjazására pályáztunk a MOHOSZ-nál, így ismét értékes nyereményeket tudtunk kiosztani 2 kategórióban 3-3 díjazottnak. A dobogóról lecsúszott gyermekek sem mentek haza üres kézzel, mindenki kapott ajándékot.

A verseny végén egy helyszínen főzött babgulyással vendégeltük meg a gyermekeket és a hozzátartozókat is.

Alsós kategória nyertesei:
I.   helyezett: Mászlai Adrián 
II.  helyezett: Alacs Dávid 
III. helyezett: Lipták Levente

Felsős kategória nyertesei:
I.   helyezett: Oláh Gréta
II.  helyezett: Linter Csaba
III. helyezett: Alacs Márk

További képek:
 

 

   

Bejelentkezés