Bemutatkozás

Egyesületünk több, mint 60 éves múlttal rendelkezik. A helyi lakosság jelentős részét foglalkoztató vegyészeti gyár (Alkaloida) dolgozói alapították, de nyitott volt a tagság mindenki számára a városból. Így lett az egyesület neve: Alkaloida “Lombik” Horgász Egyesület.

A gyárnak azóta már több tulajdonosa is volt és a támogatások is megszűntek, de a nevet megtarthattuk hagyomány-tiszteletből.

1989-től saját vízterülettel rendelkezünk (Kacsás tó), melyet azóta is folyamatosan, horgászati céllal üzemeltetünk. Ez a 3.2 ha-os tó Tiszavasvári határában a Keleti főcsatorna mellett található.

Visszafordítva a korábbi évek csökkenő tendenciáját, 2011 óta évi 100 fős taglétszám növekedést tapasztalhatunk! 670 fős tagsággal a város legnagyobb létszámú civil szervezete vagyunk.

Az Egyesület alapszabály szerinti céljai:

  • Tagjai részére kedvező horgászlehetőség biztosítása, a horgászérdekek képviselete.
  • A horgászsport népszerűsítése, fejlesztése.
  • Az ifjúsági és gyermek horgászok nevelése.
  • A horgászoknak a jogszabályok, a társadalmi együttélés és a horgászerkölcs szabályainak tiszteletben tartására, a természet szeretetére és védelmére való nevelése.
  • Halászati jog, horgásztó hasznosítása.
  • Egyesületi épületek, horgásztanya hasznosítása.

Fontos számunkra a környezetvédelem, a tó és környékének tisztán tartása. A tagság az évente megrendezett Horgászok Országos Környezetvédelmi Napja alkalmából csapatokba szerveződve tisztítják meg a környéket.

Kiemelten fontos feladatunk az utánpótlás nevelés, ezért többféle programot szervezünk gyermekeknek: horgásztábor, gyermek horgászverseny, horgászszakkör. Nem csak saját szervezésű versenyeket támogatunk, rendszeresen részt veszünk gyermek- és ificsapatokkal megyei versenyeken, ahol szinte mindig dobogós eredményeket érünk el. Ifi versenyzőink többször is bejutottak az országos döntőbe.

Minden évben megtartjuk a 2 hagyományos háziversenyünket, melyekre általában 25-30 fő nevez be. A versenyeken gyakran – a felnőtteket „megszégyenítve”, – egy gyermek- és ifi horgászok a sikeresebbek! Természetesen a felnőtt versenyzők is örülnek gyermekek sikereinek, mindenki nagyon büszke rájuk!

Sok évre visszanyúló hagyomány a “Kacsás kupa” 24 órás csapatverseny, ahol összemérhetik tudásukat a kihívásokat kereső versenyzők! A kupa olyan nagy sikernek örvend, hogy volt év, amikor kettőt is kellett rendezni a sok jelentkező miatt.

Nem csak a saját tagjaink élvezhetik a horgászat örömeit a tavunkon, mert saját víz nélküli más egyesületeknek is lehetőséget biztosítunk, hogy megtarthassák versenyeiket, horgásztáboraikat.

Székhely:            4440 Tiszavasvári, Kabay János u. 29.
Levelezési cím:    4440 Tiszavasvári, Szabolcsvezér u. 24.

Elnök: Szögi Roland
+36 30 413-2426
elnok@tv-horgasz.info
Titkár: Máté István
+36 30 708-7416
titkar@tv-horgasz.info

Az egyesület alapszabálya  

Pénzügyi adatok:

2017 évi pénzügyi beszámoló  

2016 évi pénzügyi beszámoló  és   Kiegészítő melléklet 

2015 évi pénzügyi beszámoló  és   Kiegészítő melléklet 

2014 évi pénzügyi beszámoló  és   Kiegészítő melléklet 

2013 évi pénzügyi beszámoló  és   Kiegészítő melléklet