Egyesületi verseny 2021. június 26.

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesületi fenekezős háziverseny 2021. június 26-án kerül megrendezésre. Szabad téri jellege miatt a maszkviselés nem kötelező, nincs szükség oltási igazolásra sem. A 1,5 méteres távolságtartás és a horgászatnál legalább 5 méteres védőtávolság továbbra is fontos! Idén már ebéddel is készülünk, viszont a védőtávolság tartása miatt kicsit tovább fog tartani mindenkinek a megebédeltetése. Különleges étel van betervezve, úgyhogy érdemes lesz megvárni!

A versenyre a nevezés nem nyitott, csak Egyesületi tagok jelentkezhetnek!

Meghirdetett kategóriák: Fenekezős  / felnőtt-ifi

Nevezni június 20-án 19 óráig lehet a Kacsás tónál.

Nevezési díj: 3.000,- ft.

A verseny napirendje:
  sorsolás:           6:30
  etetés/verseny:     7:00-12:00
  eredményhirdetés:  12:30
  ebéd:              13:00
Díjazások:
- Legnagyobb összsúly kifogója
   I, II, III helyezett serleg
- Legnagyobb hal kifogója serleg

Verseny szabályzat:

  1. A verseny egyéni verseny. 1 bot 1 szakáll nélküli horog a megengedett (lenyomott szakáll is elfogadott). Botok cserélgetése megengedett, de egyszerre csak 1 szerelék lehet a vízben.
  2. Maximum 2 kg etetőanyag, 0,5 liter élő csali és 1 kg szemes csali használható fel. Rossz minőségű, penészes etetőanyag nem használható! Kizárást von maga után!
  3. Fogás esetén jelezni kell a versenyfelelősnek és mérlegelés után a kifogott halat kíméletesen vissza kell engedni.
  4. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni mindaddig tilos, amíg az előzőleg fogott hal haltartóba (és vízbe) nem helyezte, ill. visszaengedésre nem került!
  5. Minden szabályosan kifogott hal részt vesz a versenyben.
  6. Verseny szektor elhagyása (máshol folytatja a horgászatot) TILOS illetve kizárást von maga után! A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújás utáni 10. percig sikerül szákba terelni.
  7. A halakkal való kíméletes bánásmód eszközei kötelező tartozékok, melyek használatának elmulasztása a versenyből való kizárást vonja maga után!

Ezek az eszközök: szakáll nélküli horog (lenyomott szakáll is elfogadott), nagyméretű merítőszák, pontymatrac, lehetőleg 2 méter hosszú gyűrűs haltartó és/vagy pontyzsák, horogszabadító eszköz, fertőtlenítő spray.

Ha a versenyző hibájából elpusztul egy nemes hal, akkor annak az értékét köteles a versenyző megtéríteni.

Versenyfelelős:  Holoda István (30/412-8960)