Egyesületi fenekezős horgászverseny – 2022.05.28.

Tisztelt Horgásztársak!

2022. május 28-án (szombaton) kerül megrendezésre az egyesületi fenekezős háziverseny a Kacsáson. A verseny egyéni verseny lesz, amelyen csak az egyesületi tagok vehetnek részt! Nevezni a Kacsás tónál lehet a nevezési díj befizetésével. A verseny kevesebb, mint 15 fő jelentkezése esetén elmarad.

Engedélyezett horgászmódszer: Fenekezős

Nevezni nyitvatartási időben május 26-ig, 18 óráig lehet a Kacsás tónál.
Nevezési díj: 3.000,- Ft

A verseny napirendje:

Gyülekező: 7:00
Sorsolás: 7:30
Etetés/verseny: 8:00-13:00
Eredményhirdetés: 13:30

Díjazások:

– I, II, III helyezett összsúly alapján
– Legnagyobb hal kifogója

Verseny szabályzat:

 1. A verseny egyéni verseny. 1 bot 1 szakáll nélküli horog a megengedett (lenyomott szakáll is elfogadott)! Botok cserélgetése megengedett, de egyszerre csak 1 szerelék lehet a vízben!
 2. Etetőanyag és csali nincs korlátozva, viszont rossz minőségű, penészes etetőanyag nem használható, kizárást von maga után!
 3. Etetni csak horgászbottal (kosár, rakéta, spomb) vagy kézből, a partról lehet!
 4. Fogás esetén jelezni kell a versenyfelelősnek és mérlegelés után a kifogott halat kíméletesen vissza kell engedni!
 5. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni mindaddig tilos, amíg az előzőleg fogott hal haltartóba (és vízbe) nem került (ameddig a mérlegelés meg nem történik)!
 6. Minden szabályosan kifogott hal részt vesz a versenyben! Minden halat vissza kell engedni!
 7. Kisorsolt verseny szektor elhagyása (máshol folytatja a horgászatot) TILOS, illetve kizárást von maga után! A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújás utáni 10. percig sikerül szákba terelni!
 8. A halakkal való kíméletes bánásmód eszközei kötelező tartozékok, melyek használatának elmulasztása a versenyből való kizárást vonja maga után!
  Ezek az eszközök: szakáll nélküli horog (lenyomott szakáll is elfogadott), nagy méretű merítőszák, pontymatrac, lehetőleg 2 méter hosszú gyűrűs haltartó és/vagy pontyzsák, fertőtlenítő spray! Nem kötelező, de ajánlott egy horogszabadító eszköz megléte!
 9. Ha a versenyző hibájából elpusztul egy hal, akkor annak az értékét köteles a versenyző megtéríteni! Az elpusztult hal nem számít bele az összsúlyba!
 10. Minden vitás kérdésben a verseny szervezői döntenek a helyszínen!
 11. Bármely szabály megsértése kizárást von maga után!

Versenyfelelős: Holoda István (30/412-8960)