AFRIKAI HARCSAFOGÓ VERSENY 2022.07.17.

Tisztelt Horgásztársak!

2022. július 17-én (vasárnap) az Alkaloida „Lombik” Horgász Egyesület afrikai harcsafogó horgászversenyt szervez. A verseny egyéni verseny lesz, amely nyílt nevezésű, tehát bárki nevezhet, aki rendelkezik érvényes horgász okmányokkal. Az összsúlyba és darabszámba csak az afrikai harcsa számít bele. Nevezni a Kacsás tónál (4440 Tiszavasvári, Polgári út 1.) lehet a nevezési díj befizetésével. A versenyen maximum 40 fő indulhat.

Engedélyezett horgászmódszer: Úszós vagy fenekezős, a módszerek váltogatása megengedett.
Nevezni nyitvatartási időben július 16-ig, 12 óráig lehet a Kacsás tónál.

Nevezési díj: 3.000,- Ft

A verseny napirendje:                                                  
Gyülekező: 6:00
Sorsolás: 6:30
Etetés/verseny: 7:00-12:00
Eredményhirdetés: 12:30

Díjazások:
– I, II, III helyezett összsúly alapján
– Legtöbb afrikai harcsa kifogója

Verseny szabályzat (Bármely szabály megsértése kizárást von maga után!):

  1. A verseny egyéni verseny. 1 bot 1 horog a megengedett! Botok cserélgetése megengedett, de egyszerre csak 1 szerelék lehet a vízben!
  2. Etetőanyag és csali nincs korlátozva, viszont rossz minőségű, penészes etetőanyag/csali nem használható, kizárást von maga után!
  3. Etetni csak horgászbottal (kosár, rakéta, spomb) vagy kézből, a partról lehet!
  4. Fogás esetén jelezni kell a versenyfelelősnek és mérlegelés után a kifogott halat kíméletesen vissza kell engedni!
  5. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni mindaddig tilos, amíg az előzőleg fogott hal haltartóba (és vízbe) nem került (ameddig a mérlegelés meg nem történik)!
  6. Minden szabályosan kifogott afrikai harcsa részt vesz a versenyben! Minden halat vissza kell engedni!
  7. Kisorsolt verseny szektor elhagyása (máshol folytatja a horgászatot) TILOS, illetve kizárást von maga után! A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújás utáni 10. percig sikerül szákba terelni!
  8. A halakkal való kíméletes bánásmód eszközei kötelező tartozékok, melyek használatának elmulasztása a versenyből való kizárást vonja maga után! Ezek az eszközök: nagy méretű merítőszák, pontymatrac, lehetőleg 2 méter hosszú gyűrűs haltartó, fertőtlenítő spray, horogszabadító eszköz!
  9. Ha a versenyző hibájából elpusztul egy hal, akkor annak az értékét köteles a versenyző megtéríteni! Az elpusztult hal nem számít bele az összsúlyba!
  10. Minden vitás kérdésben a verseny szervezői döntenek a helyszínen!

Versenyfelelős: Holoda István (30/412-8960)