Szezonzáró horgászverseny 2022

Tisztelt Horgásztársak!

2022. október 2-án (vasárnap) megrendezésre kerül a 2022-es szezonzáró horgászverseny a  Kacsáson. A verseny egyéni verseny lesz és nyílt nevezésű, tehát bárki nevezhet, aki rendelkezik érvényes horgászokmányokkal! Nevezni a Kacsás tónál lehet a nevezési díj befizetésével. A verseny kevesebb, mint 15 fő jelentkezése esetén elmarad.

Engedélyezett horgászmódszer: Fenekezős

Nevezni nyitvatartási időben október 1-ig, 18 óráig lehet a Kacsás tónál.
Nevezési díj: 3.000,- Ft

A verseny napirendje:
Gyülekező: 7:00
Sorsolás: 7:30
Etetés/verseny: 8:00-13:00
Eredményhirdetés: 13:30     

 Díjazások:
– I, II, III helyezett összsúly alapján
– Legnagyobb hal kifogója

Verseny szabályzat:

  1. A verseny egyéni verseny. 1 bot 1 szakáll nélküli horog a megengedett (lenyomott szakáll is elfogadott)! Botok cserélgetése megengedett, de egyszerre csak 1 szerelék lehet a vízben!
  2. Etetőanyag és csali nincs korlátozva, viszont rossz minőségű, penészes etetőanyag nem használható, kizárást von maga után!
  3. Etetni csak horgászbottal (kosár, rakéta, spomb) vagy kézből, a partról lehet!
  4. Fogás esetén jelezni kell a versenyfelelősnek és mérlegelés után a kifogott halat kíméletesen vissza kell engedni!
  5. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni mindaddig tilos, amíg az előzőleg fogott hal haltartóba (és vízbe) nem került (ameddig a mérlegelés meg nem történik)!
  6. Minden szabályosan kifogott hal részt vesz a versenyben! Minden halat vissza kell engedni!
  7. Kisorsolt verseny szektor elhagyása (máshol folytatja a horgászatot) TILOS, illetve kizárást von maga után! A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújás utáni 10. percig sikerül szákba terelni!
  8. A halakkal való kíméletes bánásmód eszközei kötelező tartozékok, melyek használatának elmulasztása a versenyből való kizárást vonja maga után! Ezek az eszközök: szakáll nélküli horog (lenyomott szakáll is elfogadott), nagy méretű merítőszák, pontymatrac, lehetőleg 2 méter hosszú gyűrűs haltartó és/vagy pontyzsák, fertőtlenítő spray! Nem kötelező, de ajánlott egy horogszabadító eszköz megléte!
  9. Ha a versenyző hibájából elpusztul egy hal, akkor annak az értékét köteles a versenyző megtéríteni! Az elpusztult hal nem számít bele az összsúlyba!
  10. Minden vitás kérdésben a verseny szervezői döntenek a helyszínen!
  11. Bármely szabály megsértése kizárást von maga után!