Évkezdési információk

Kedves horgásztársak!

Februárban megkezdődik a Harcsatanya horgászboltban a 2023. évi állami jegyek átvétele, valamint a 2024-es állami jegyek kiváltására is lehetőség lesz.
Ne feledjék, hogy a 2023. évi állami horgászjegy JANUÁR 31-ig érvényes, illetve a leadás határideje FEBRUÁR 28!
KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY OTTHON TÖLTSE KI A FOGÁSI NAPLÓ ÖSSZESÍTŐIT! A BOLTBAN DOLGOZÓ MUNKATÁRSAK NEM TEHETIK MEG A HORGÁSZOK HELYETT! AKI ÖSSZESÍTÉS NÉLKÜL VISZI BE A NAPLÓJÁT, A KITÖLTÉS IDEJÉRE EL KELL HAGYNIA A BOLTOT, HOGY NE TARTSA FEL A TÖBBI HORGÁSZT, VÁSÁRLÓT!
A weboldalunkra felkerült egy fogási napló kitöltési útmutató, amelyet itt lehet elérni.
Az állami jegy árai a 2024-es évre változatlanok maradnak (állami horgászjegy + egységes szövetségi hozzájárulás + tagdíj):

  • Felnőtt horgásznak 14 000 Ft,
  • Ifjúsági horgásznak 12 000 Ft,
  • Kedvezményes horgásznak (70 év felett) 1500 Ft,
  • Gyermek horgásznak (adott évben 15. életévét be nem töltötte) 1500 Ft.

A következő fontos téma a Magyar Horgászkártya (továbbiakban MHK) kérdése, ugyanis a 2018. és 2019. években kiadott MHK-k érvényességi ideje 2024. január 31-ével lejár. A MHK megújítása történhet közvetlenül a horgász által (online a HORINFO rendszerben, bankkártyás fizetéssel) vagy segítséggel a Harcsatanya horgászboltban (készpénzes fizetéssel), a MHK ára továbbra is 2200 Ft.
Kérjük csak az kezdje meg otthon az online megújítást, aki biztos benne, hogy meg tudja csinálni, aki pedig nem, annak a Harcsatanya horgászboltban lesz lehetősége megújitani a kártyáját, ahol be kell mutatnia a személyazonosító igazolványát és lakcímkártyáját, majd a boltban dolgozó munkatársak elvégzik a megújítást (ha valaki otthon elkezdi és nem tudja megcsinálni, a horgászboltban a munkatársak sajnos nem tudják befejezni a megújítást, ezért ajánljuk, hogy elsődlegesen a horgászboltban kérjék a munkatársak segítségét).
További információkat a következő linken találhatnak.

Ezzel egyidőben a MOHOSZ által bevezetésre kerül kötelező adatlekérdezés/adategyeztetés, ez minden horgász számára kötelező lesz, „új” horgászok esetében a regisztrációkor, a lejárt horgászkártyával rendelkező horgászok esetében a horgászkártya megújításakor, illetve a 2024. év egészére érvényes horgászkártya esetében az új állami horgászjegy kiváltásakor fog megtörténni.

A horgászvizsgák ebben az évben is szerdánként lesznek a horgászboltban 15:00-tól, az első várható időpont január 17.

A Harcsatanya Horgászbolt FEBRUÁRI nyitva-tartása:
HÉTFŐ: 8:00 – 16:30-ig
SZERDA: 8:00 – 16:30-ig
PÉNTEK: 8:00 – 16:30-ig
SZOMBAT: 08:00 – 12:00-ig
KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN ZÁRVA!