Egyesületi fenekezős háziverseny 2023.05.20

Tisztelt Horgásztársak!

2023. május 20-án (szombat) kerül megrendezésre az egyesületi fenekezős háziverseny a  Kacsáson. A verseny egyéni verseny lesz, amelyen csak az egyesületi tagok vehetnek részt! Nevezni a Kacsás tónál lehet a nevezési díj befizetésével. A verseny két kategóriában indul: ifjúsági és felnőtt. Az ifjúsági kategória indításához legalább 6 fő jelentkezése szükséges.

Engedélyezett horgászmódszer: Fenekezős
Nevezni nyitvatartási időben május 19-ig, 18 óráig lehet a Kacsás tónál.
Nevezési díj:            Felnőtt: 3.500  Ft               Ifjúsági: 2.500 Ft

A verseny napirendje:
Gyülekező:                7:00
Sorsolás:                    7:30
Etetés/verseny:         8:00 – 13:00
Eredményhirdetés:    13:30     

A verseny lefújása után minden versenyzőt szeretettel várunk egy bográcsos ebédre, ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával tányért és evőeszközt!

Díjazások:
– I, II, III helyezett összsúly alapján kategóriánként
– Legnagyobb hal kifogója

Verseny szabályzat:

 1. A verseny egyéni verseny. 1 bot 1 szakáll nélküli horog a megengedett (lenyomott szakáll is elfogadott)! Botok cserélgetése megengedett, de egyszerre csak 1 szerelék lehet a vízben!
 2. Etetőanyag és csali nincs korlátozva, viszont rossz minőségű, penészes etetőanyag nem használható, kizárást von maga után!
 3. Etetni csak horgászbottal (kosár, rakéta, spomb) vagy kézből, a partról lehet!
 4. Fogás esetén jelezni kell a versenyfelelősnek és mérlegelés után a kifogott halat kíméletesen vissza kell engedni!
 5. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni mindaddig tilos, amíg az előzőleg fogott hal haltartóba (és vízbe) nem került (ameddig a mérlegelés meg nem történik)!
 6. Minden szabályosan kifogott hal részt vesz a versenyben! Minden halat vissza kell engedni!
 7. Kisorsolt verseny szektor elhagyása (máshol folytatja a horgászatot) TILOS, illetve kizárást von maga után! A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújás utáni 10. percig sikerül szákba terelni!
 8. A halakkal való kíméletes bánásmód eszközei kötelező tartozékok, melyek használatának elmulasztása a versenyből való kizárást vonja maga után!
  Ezek az eszközök: szakáll nélküli horog (lenyomott szakáll is elfogadott), nagy méretű merítőszák, pontymatrac, lehetőleg 2 méter hosszú gyűrűs haltartó és/vagy pontyzsák, fertőtlenítő spray! Nem kötelező, de ajánlott egy horogszabadító eszköz megléte!
 9. Ha a versenyző hibájából elpusztul egy hal, akkor annak az értékét köteles a versenyző megtéríteni! Az elpusztult hal nem számít bele az összsúlyba!
 10. Minden vitás kérdésben a verseny szervezői döntenek a helyszínen!
 11. Bármely szabály megsértése kizárást von maga után!