Afrikai harcsafogó horgászverseny 07.15.

Tisztelt Horgásztársak!

2023. július 15-én (szombat) az Alkaloida „Lombik” Horgász Egyesület afrikai harcsafogó horgászversenyt szervez. A verseny egyéni verseny lesz, amely nyílt nevezésű, tehát bárki nevezhet, aki rendelkezik érvényes horgász okmányokkal. Az összsúlyba és darabszámba csak az afrikai harcsa számít bele. Nevezni a Kacsás tónál (4440 Tiszavasvári, Polgári út 1.) lehet a nevezési díj befizetésével. A versenyen maximum 40 fő indulhat.

Engedélyezett horgászmódszer: Úszós vagy fenekezős, a módszerek váltogatása megengedett.
Nevezni nyitvatartási időben július 14-ig, 19 óráig lehet a Kacsás tónál.
Nevezési díj: 4 000 Ft

A verseny napirendje:                                                  

Gyülekező:                6:00
Sorsolás:                    6:30
Etetés/verseny: 7:00 – 12:00
Eredményhirdetés:    12:30     

Díjazások:
– I., II., III. helyezett összsúly alapján
– Legtöbb afrikai harcsa kifogója

Verseny szabályzat (Bármely szabály megsértése kizárást von maga után!):

 1. A verseny egyéni verseny. 1 bot 1 horog a megengedett! Botok cserélgetése megengedett, de egyszerre csak 1 szerelék lehet a vízben!
 2. Etetőanyag és csali nincs korlátozva, viszont rossz minőségű, penészes etetőanyag/csali nem használható, kizárást von maga után!
 3. Etetni csak horgászbottal (kosár, rakéta, spomb) vagy kézből, a partról lehet!
 4. Fogás esetén jelezni kell a versenyfelelősnek és mérlegelés után a kifogott halat kíméletesen vissza kell engedni!
 5. A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni mindaddig tilos, amíg az előzőleg fogott hal haltartóba (és vízbe) nem került (ameddig a mérlegelés meg nem történik)!
 6. Minden szabályosan kifogott afrikai harcsa részt vesz a versenyben! Minden halat vissza kell engedni!
 7. Kisorsolt verseny szektor elhagyása (máshol folytatja a horgászatot) TILOS, illetve kizárást von maga után! A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújás utáni 10. percig sikerül szákba terelni!
 8. A halakkal való kíméletes bánásmód eszközei kötelező tartozékok, melyek használatának elmulasztása a versenyből való kizárást vonja maga után!
  Ezek az eszközök: nagy méretű merítőszák, pontymatrac, lehetőleg 2 méter hosszú gyűrűs haltartó, fertőtlenítő spray, horogszabadító eszköz!
 9. Ha a versenyző hibájából elpusztul egy hal, akkor annak az értékét köteles a versenyző megtéríteni! Az elpusztult hal nem számít bele az összsúlyba!
 10. Minden vitás kérdésben a verseny szervezői döntenek a helyszínen!